Esittely

 

teapeda education on draama- ja teatterikasvatukseen, teatteriohjaukseen sekä kokemukselliseen oppimiseen erikoistunut yritys. Toimin yrityksen vetäjänä ja pääkouluttajana yhdessä ammattitaitoisen tiimini kanssa.

Koulutukseltani olen kasvatustieteiden tohtori (draama- ja teatterikasvatus & ammattikasvatus) ja peruskoulutukseltani olen luokanopettaja. Olen toiminut kouluttajatiimini kanssa teatterikasvatuksen ja teatteriohjauksen parissa perheyrityksessämme vuodesta 1998 lähtien.

Eniten ohjaus-, opetus ja kehittämistyötä olen tehnyt vuonna 1991 perustamaani Riihimäen Nuorisoteatteria varten ja tätä osaamista edelleen syventänyt teatterikasvatukseen liittyvässä väitöskirjassani (2002) sekä lukuisissa ohjaus-, opetus- ja suunnitteluprojekteissa niin päiväkotien ja koulujen henkilöstön täydennyskoulutukseen liittyen kuin yliopiston, ammattikorkeakoulun, ammatillisen toisen asteen ja kansanopistojen opiskelijoiden opetuksen parissa. Edellä mainittujen organisaatioiden kanssa on myös toteutettu kansainvälisiä esiintymismatkoja eri teatteriproduktioilla mm. Lontooseen, Venetsiaan, Pariisiin, ja Unkarin Szolnokiin.

Vuosien varrella on tullut julkaistua monipuolista opetusmateriaalia työskennellessäni ammattikasvattajana eri kouluasteilla. Olen myös ollut kirjoittamassa  kaksi draama- ja teatterikasvatuksen menetelmäkirjaa, jotka ovat löytäneet tiensä useiden satojen suomalaisten kasvattajien, oppilaitosten, teatteriyhdistysten, seurakuntien ja kotien kirjahyllyihin. Ensimmäinen kirja oli Esiripusta Aplodeihin (2000, 2002) ja toinen Esiripusta Arvoihin (2007).

Koska molemmista kirjoista on painokset ja uusintapainokset loppuneet jo jokin aika sitten, näiden kirjojen parhaat palat on nyt tuotu uudelleen kaikkien saataville digimuotoisina ja taittamattomina artikkeleina ja harjoitussuunnitelmakokoelmina. Toivon, että niistä on sinulle ja ryhmillesi paljon hyötyä ja iloa.

Tutustu sivuihin ja ota yhteyttä!

Timo Sinivuori
KT, kasvatusjohtaja, draama- ja teatterityön ohjaaja, luokanopettaja