Esittely

 

teapeda education on draama- ja teatterikasvatukseen, teatteriohjaukseen sekä kokemukselliseen oppimiseen erikoistunut yritys, jonka nimikin tulee sanoista TEATTERI ja PEDAGOGIIKKA. Toimin yrityksen vetäjänä ja pääkouluttajana yhdessä ammattitaitoisen tiimini kanssa.

Koulutukseltani olen kasvatustieteiden tohtori (draama- ja teatterikasvatuksen sekä ammattikasvatuksen tutkimus) ja luokanopettaja. Olen toiminut kouluttajatiimini kanssa teatterikasvatuksen ja teatteriohjauksen parissa perheyrityksessämme vuodesta 1998 lähtien.

Eniten ohjaus-, opetus ja kehittämistyötä olen tehnyt vuonna 1991 perustamaani Riihimäen Nuorisoteatteria varten ja tätä osaamista edelleen syventänyt teatterikasvatukseen liittyvässä väitöskirjassani (2002) sekä lukuisissa ohjaus-, opetus- ja suunnitteluprojekteissa niin päiväkotien ja koulujen henkilöstön täydennyskoulutukseen liittyen kuin yliopiston, ammattikorkeakoulun, ammatillisen toisen asteen ja kansanopistojen opiskelijoiden opetuksen parissa. Edellä mainittujen organisaatioiden kanssa on myös toteutettu kansainvälisiä esiintymismatkoja ohjaamillani teatteriproduktioilla mm. Lontooseen (2015), Venetsiaan (2000), Pariisiin (1992) ja Unkarin Szolnokiin (2008). Teen teatteriohjauksia erityisesti teatteriharrastajien ja alan ammattilaisten yhteisprojekteissa mm. Riihimäen Nuorisoteatterissa ja Riihimäen seurakunnan Teatteri Viitassa.

Vuosien varrella on tullut julkaistua jonkun verran opetusmateriaalia työskennellessäni ammattikasvattajana eri kouluasteilla ja kirjoittanut kaksi draama- ja teatterikasvatuksen menetelmäkirjaa, jotka ovat löytäneet tiensä useiden satojen suomalaisten kasvattajien, oppilaitosten, teatteriyhdistysten, seurakuntien ja kotien kirjahyllyihin. Ensimmäinen kirja oli Esiripusta Aplodeihin (2000, 2002) ja toinen Esiripusta Arvoihin (2007).

Koska molemmista kirjoista on painokset ja uusintapainokset loppuneet jo jokin aika sitten, näiden kirjojen parhaat palat on nyt tuotu uudelleen kaikkien saataville digimuotoisina ja taittamattomina artikkeleina ja harjoitussuunnitelmakokoelmina. Toivon, että niistä on sinulle ja ryhmillesi paljon hyötyä ja iloa.

Tutustu sivuihin ja ota yhteyttä koulutus-, ohjaus- ja materiaalitarpeisiin liittyen!

Timo Sinivuori
KT, kasvatusjohtaja, draama- ja teatterityön ohjaaja, luokanopettaja